vrijdag 11 maart 2011

Rijbewijs, stap 1

Gisteren ben ik vlug mijn theoretisch rijbewijs gaan doen ( echt zo tussen de soep en de patatten, na het ontbijt vertrekken en op tijd terug zijn om het middageten te maken ) en ik ben geslaagd. Kan er echt nog niet goed van over want ik was ervan overtuigd dat het niet ging lukken. Je concentreren op het 'autorijden van A tot Z' is niet zo evident als de twee dochters thuis zijn. 
Na bijna 30 jaar heb ik eindelijk de goesting gevonden om eraan te beginnen en begint het ook eindelijk te kriebelen om met de auto te rijden, niet voor mezelf maar wel voor de meisjes.
Ikzelf blijf wel trouw met de fiets en de trein naar Vilvoorde gaan, of is dat wat iedereen zich voorneemt als ze nog geen rijbewijs hebben?  

T is hier ondertussen echt beginnen 'lenteren', zalig. Ik weet niet of dat gevoel enkel mij overvalt, maar er is iets met de lente. Het is een geur of zo die dat gevoel bij mij triggert, en dan word ik instant vrolijker en heb ik zin om te kuisen. ( Jawel, kuisen, ikke.) Alleen jammer dat er nog zoveel andere dingen moeten gebeuren, anders zou ons huis hier nogal blinken...
Ik had me tijdens de krokusvakantie weer veel te veel voorgenomen maar de achterstallige was ligt er nog, de lessen zijn nog niet gemaakt, de kleerkasten zijn nog niet opgeruimd,... Ik heb wel mijn theoretisch rijbewijs, Flo eet fruitpap, het huis is vrij proper en ik heb vooral genoten van de week met mijn meisjes. En zeg nu zelf, wat is het belangrijkste?


woensdag 9 maart 2011

Mijn eerste lepeltjes


De titel van dit bericht is eigenlijk een leugen. We proberen Flo namelijk al bijna twee weken met een lepeltje te laten eten. Het lukte dus niet, Flo is allesbehalve een fan van patatjes en/of groentjes en krijgt geen lepeltje groentenpap naar binnen. Jim tijdens zijn weekje vakantie dus maar proberen zonder enig resultaat. Als je hem moet geloven bekeek Flo haar papa met een blik van ' eej man, wa is dat hier? Gaat mij is snel een flesken opwarmen!' Ik herinnerde me dat Lehla's eertse papjes vlot naar binnen gingen maar zij dronk toen al poederflesjes en we waren ook begonnen met fruit dus gisteren en vandaag probeerde ik dat eens en driewerf hoera, het ging binnen. Met veel bekketrekkerij en veel gesmos sabbelt Flo op haar lepeltje. Maar ze maakt tenminste al aanstalte om te eten en doet haar mondje open als het lepeltje eraan komt. Jeej, succes! Mijn mama was de fotograaf van dienst, vandaar dat ik er ook op sta... En uiteraard moest de grootste ook is proberen. Want, het dient gezegd, Lehla eet ook flink haar fruitpapje op.

dinsdag 8 maart 2011

Krokus

Na een weekje terug aan het werk is het alweer tijd voor een weekje vakantie. En geloof me, ik kan de week al goed gebruiken. Ik ga je alle shit besparen van op 't werk maar geloof me, 't is shit. :-)
Niets dat een beetje quality time met de meisjes niet kan verhelpen, en gelukkig maar. Ook al heb ik al vijf maanden met mijn ladies doorgebracht, na een weekje op school ga je toch weer veel bewuster om met dat privilege.
Jullie zijn weg zeg, al bijna een week... En ik mis je nu al zo erg! Sorry dat ik er niet bij was om je uit te wuiven maar ditmaal had ik een grondige reden, mijn ontmoeting met de Shakhashiri in Technopolis. De uitstap is heel goed meegevallen maar het deed toch pijn om je geen dikke knuffel te kunnen geven net voor het opstijgen. Mijn mannen waren enthousiast, bewijze onderstaande foto met Shakhashiri himself.
Vandaag wordt er ten huize 'ons' een beetje uitgerust maar gisteren ben ik met de meisjes naar de speeltuin geweest. Ja, de eerste zonnestralen komen er hier door in ons Belgenland en dat bracht ook meteen lentekriebels met zich mee. Flo genoot van de wandeling en Lehla van het bloemetjes plukken, knikkers gooien en klauteren op de speeltuin. De meisjes beginnen steeds meer aan elkaar te hebben en dat is wel fijn om te zien. Flo wordt langzaam maar zeker groter, en ik ga mezelf moeten verplichten want anders zal het aan me voorbij gaan zonder dat ik het besef.
Vandaag ga ik op zoek naar de camera zodat ik wat filmpjes kan posten van Flo en het gevecht met de papjes. Onze jongste is blijkbaar helemaal geen fan van groentjes en vandaag proberen we het is met fruit. We houden je op de hoogte...